Myrte Goriëns, Optometriste

Op 11-jarige leeftijd werd Myrte stilaan bijziend. Gelukkig had haar moeder een artikel gelezen over functionele optometrie en kwamen ze bij Lut Helsen terecht. Myrte volgde visuele training bij Lut en boekte goede resultaten. Haar bijziendheid stabiliseerde en bleef beperkt. De visuele training boeide haar zo, dat ze al vlug wist dat ze later ook optometriste wilde worden.

Na de humaniora koos Myrte voor de studierichting “Optiek en Optometrie” aan de hogeschool EHSAL. In 2005 studeerde ze af als “Bachelor in Optiek en Optometrie”. Voor haar eindwerk ontwikkelde Myrte “Een informatief doe-boekje over functionele optometrie voor kinderen”.

Na haar studies ging Myrte aan de slag als optometriste in het universitair ziekenhuis "Gasthuisberg" in Leuven op de dienst Oftalmologie. Hier kreeg ze de kans om veel bij te leren over oogziekten en oogonderzoek. Ze voerde talrijke technische oogtesten uit zoals centraal en perifeer gezichtsveld, corneatopografie, scans van de oogzenuw en de gele vlek,...
Om haar kennis over het oog nog te verrijken volgde ze in 2006 een cursus “Oogheelkundige Zorg”.


In 2007 vond Myrte de tijd rijp voor een nieuwe professionele uitdaging en opteerde ze voor de functie van optometriste in "Optiekzaak Dewit Optics" in Kraainem. Hier voert ze dagelijks refracties uit, contactlensaanpassingen van harde en zachte contactlenzen, verkoop van brilmonturen, brilmontages,...
Tegelijkertijd krijgt ze de kans om een lang gekoesterde droom waar te maken namelijk als optometriste visuele training te geven in het "Optometrisch Centrum" te Mechelen. 

Om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe trends en ontwikkelingen woont Myrte ook geregeld symposia en congressen bij over optometrie.

Naast haar job als optometriste bij Optiek Dewit, start Myrte in 2010  haar eigen praktijk "Centrum Zien en Leren" in Kraainem.

Zien is meer dan 10/10 zicht. Door een grondige optometrische evaluatie krijgt men inzicht in het visuele systeem.
Een lui oog, slecht samenwerkende ogen, scheelzien, bijziendheid, lees- en leerproblemen, discomfort bij computerwerk, slecht dieptezicht,... kunnen in aanmerking komen voor visuele training.

Sinds 2016 is Myrte voorzitter van BFO, Belgian Federation of Optometrist, de beroepsvereniging van de optometristen in België. Het hoofddoel van BFO is de wettelijke erkenning van het beroep optometrist in België.