Essilor

Essilor

Essilor Benelux maakt deel uit van Essilor International en is één van de belangrijkste leveranciers van oogoptische producten in de Benelux markt.

Essilor is de uitvinder van het progressieve brillenglas onder de merknaam Varilux.

In 2009 vierde Varilux haar 50-jarig jubileum! Het progressieve brillenglas werd 50 jaar daarvoor uitgevonden door Essilor. Varilux was het eerste progressieve glas ter wereld waardoor gemakkelijk en goed, van dichtbij tot veraf, kon worden gekeken zonder hinderlijke overgangen. Ondertussen zijn er verschillende varianten op de markt gekomen, afgeleid van het originele Varilux-design. Het Varilux glas is echter nog steeds niet geëvenaard. Essilor verbetert voortdurend haar producten. Grondige onderzoeken naar de kijkbehoeften van brildragers en de ontwikkeling van de meest hoogwaardige digitale productietechnieken liggen hieraan ten grondslag. Mede daardoor loopt Essilor op het gebied van de oogcorrectie steeds voorop.

Alle Varilux glazen zijn voorzien van zeer hoogwaardige beschermende lagen, onder de naam Crizal, zodat het glas ontspiegeld, vet-, vuil- en waterafstotend en krasbestendig is. Crizal Forte UV is de nieuwste ontwikkeling op dit gebied en toonaangevend in de markt.