Contactlensvloeistoffen

Er bestaan veel soorten contactlensproducten. Je vindt hier de verschillende mogelijkheden en voor- en nadelen.

Let op: Je kan niet zomaar alle lenzen combineren met alle vloeistoffen. Vraag gerust welke vloeistof de beste is voor jouw lenzen. Meng nooit verschillende lensvloeistoffen.

 Vloeistoffen voor zachte contactlenzen

PEROXIDESYSTEEM:
"Aosept Plus" is een desinfectievloeistof voor het reinigen, desinfecteren, neutraliseren en bewaren van alle lenstypen.
Sommige contactlensdragers zijn gevoelig voor bepaalde bewaarcomponenten. Voor hen is een peroxidevloeistof zonder bewaarmiddel doorgaans een betere oplossing.
Ongeneutraliseerde Aosept mag nooit in direct contact komen met het oog. Indien dit gebeurt, onmiddellijk goed spoelen met water. 
De neutralisatie van de vloeistof gebeurt door middel van een platinaschijf die zich onderaan de lenshouder bevindt.
Gebruik steeds de originele contactlenshouder van het Aosept systeem, vervang ze nooit door componenten van andere onderhoudsystemen.
Voordeel: Zeer goede reiniging en desinfectie van contactlenzen. 
Nadeel: Het neutraliseren van de vloeistof duurt 6 uren. Hierdoor moet je de lenzen steeds minstens 6 uren in de contactlenshouder laten zitten.

Aosept

 ALL-IN-ONE VLOEISTOF:
"Optifree Pure Moist, Biotrue, Renu Sensitive Eyes, Solocare Aqua,..."
Al deze vloeistoffen zijn all-in-one systemen. Je kan met dezelfde vloeistof je lenzen reinigen, desinfecteren, bewaren en spoelen.
Voordeel: Zeer eenvoudig.
Nadeel: Bewaarvloeistof: Sommige contactlensdragers zijn allergisch aan de bewaarcomponenten.
Vraag ons gerust welke vloeistof het best geschikt is voor jouw lenzen.

OPTIFREE PURE MOIST: de eerste ALL-IN-ONE VLOEISTOF die zorgt voor een 16 uur durende bevochtiging vanaf het inzetten van de lenzen tot aan het eind van de dag. Alleen OPTI-FREE® PureMoist® bevat HydraGlyde™ Moisture Matrix. Dit zorgt voortdurend voor een vochtig laagje waardoor uw lenzen de hele dag door vochtig gehouden worden. Het zorgt voor een comfortabel gevoel vanaf het inzetten van de lenzen tot het moment waarop ze worden uitgedaan.

Optifree Pure Moist

 Vloeistoffen voor harde contactlenzen

CLEANER EN SOAKER: een aparte reinigings- en bewaarvloeistof:
"Total Care Cleaner en Soaker, Boston Advance Cleaner en Soaker"
Bij dit systeem heb je een aparte cleaner of zeep waarmee je de lenzen kan reinigen en desifecteren. Daarnaast heb je ook nog de soaker, deze is geschikt voor het spoelen en bewaren van de gasdoorlaatbare en harde lenzen.
Voordeel: Een grondige reiniging van de lenzen.
Nadeel: Je hebt telkens beide vloeistoffen nodig. 

ALL-IN-ONE VLOEISTOF:
"Boston Simplus" is een vloeistof waarmee je je harde of gasdoorlaatbare lenzen kan reinigen, desinfecteren, bewaren en spoelen.
Voordeel: Zeer eenvoudig. Slechts 1 vloeistof.
Nadeel: Reinigt minder intensief.

Breng je harde of gasdoorlaatbare lenzen minstens 1 keer om de zes maanden binnen voor een zeer grondige reiniging door ons. Alle afzettingen worden volledig verwijderd. Dit is zowel voor het comfort als voor je zicht belangrijk.